7 saker man kan använda tamponger till i en överlevnadssituation.

(2014-03-14)

tamponger

Att överleva på egen hand i skogen är jättemanligt 🙂
(vi är medvetna om att det även finns kvinnor som har survivalism som intresse). Men att bära runt på tamponger är inte jättemanligt. Låt oss få övertyga dig om att trots det bör du ha med dig några tamponger i ditt överlevnadskit:

1.  Använda som bandage. Tamponger är sterila och välförpackade och har extremt bra uppsugningsförmåga. De kan lindas hårt mot ett sår som tryckförband eller öppnas upp och användas som ett större förband.

2.  Tillverka ett vattenfilter. En tampong nedkörd i halsen på en plastflaska kan användas för att rensa bort grumligheten. Vattnet måste sedan renas från mikroorganismer med hjälp av kokning, reningstabletter eller ett mikrofilter.

3.  Tända en eld. En uppfluffad tampong tar lätt eld från gnistor. Tampongen kan delas och räcker då för att starta flera eldar.

4.  Bygga en ljusveke. Snöret till tampongen brinner och om man stoppar ner ena änden i något brännbart material (fotogen, djurfett, kåda) så har man gjort sig en oljelampa.

5.  Isolera kläderna. Det är inga problem att fluffa upp en tampong till två deciliters volym och all luft som ryms därinne kan man förstås använda för att isolera kläder, vantar och skor.

6.  Torka skor. Skor som blivit våta torkar dåligt vid elden och vill man få ur fukten brukar det vara effektivare att knögla in tidningspapper. Har man ingen tidning till hands kan man använda uppfluffade tamponger.

7. Plugga igen öronen. Det finns många irritationsmoment när man försöker sova i skogen. Ett litet, men lätt avhjälpt problem är störande ljud (myggor, fåglar, syrsor, vind, vatten). Stoppa en tampong i varje öra så har du ett par hörselskydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.