14 viktiga saker man kan göra med paracord i en överlevnadssituation

(2013-11-04)

paracord

Paracord var ursprungligen snören av nylon som användes som fallskärmslinor. De blev populära bland soldaterna i andra världskriget för sin mångsidighet. Nuförtiden finns paracord att tillgå även för civilister och den tillverkas ibland istället av polyester. Det fins många anledningar att ha med sig några meter paracord i sin överlevnadsväska

1. Använda som skosnöre

2. Bygga en campingplats. Med hjälp av paracord kan du fästa saker vid varandra när du bygger ditt vindskydd, matbord eller kokställning.

3. Ordna en fiskelina. Kärnan på paracorden består av flera (vanligen sju) tunna trådar. Om man särar på dem kan var och en användas som en fiskelina

4. Bygga snaror för att fånga djur.

5. Laga kläder. De tunna trådarna i kärnan kan användas som sytråd

6. Spjäla ett brutet ben. Brädor eller kvistar kan fästas med paracord runt benet för att göra en improviserad spjälning.

7. Bygga ett primitivt liggunderlag. Att lägga granris eller grenar med löv under sig är ett sätt att hålla värmen på natten. Men grenarna flyttar sig lätt när man vänder sig. Om man surrar dem med paracord får man ett mer välfungerande liggunderlag.

8. Laga trasig utrustning.

9. Fästa saker på ryggsäcken.

10. Torka kläder. Att använda paracord som tvättlina är oftast effektivare än att hänga kläderna på grenar för att torka.

11. Ersätta en trasig dragtapp i dragkedjan

12. Hänga upp mat i skydd för djur

13. Bygga ett larm. Sätt up paracorden som snubbeltråd och koppla till burkar eller något annat som skramlar.

14. Tillverka snöskor. Gör en droppformad ögla av en böjlig gren och fäst med paracord. Väv ett nät av paracord så det ser ut som ett tennisracket. Surra snöskon vid din känga med paracord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.